Reiseleder
Olav Magne Tonstad

Prosjektleder
Jon Espeland

Bli med Olav Magne Tonstad til USA

Rundreise med Nashville, Memphis, Arkansas og New Orleans

Opplev verdens countryhovedstad Nashville med Country Music Hall of Fame og Grand Ole Opry. Og Memphis med Elvis’ ikoniske Graceland, Sun Studio og Lorraine Hotel der Martin Luther King ble skutt og drept. I Arkansas besøker vi Brit Irene Time fra Bryne som har slått seg ned i byen Mountain View der Arvid Mæland hadde sin farm. Underveis blir det noe fokus på jordbruk og turen avsluttes i New Orleans. Her blir det jazz med Det franske kvarter, rusletur på Bourbon Street, hjuldamper på Mississippi og plantasjebesøk.

Avreisedato
10. okt. 2023

Hjemkomstdato
19. okt. 2023

Antall dager
10

Pris fra
NOK 39 890,-

Les mer

Musikken står i fokus i Nashville i Tennessee

Svak norsk krone, økte flypriser og høy prisstigning i USA, gjør turer som denne betraktelig dyrere enn det var før pandemien. Vi beklager dette!

Program

Tirsdag 10. oktober - Dag 1

Norge - Nashville

Turen går fra Oslo eller Stavanger med KLM til Amsterdam. Notér i påmeldingen hvilken flyplass du/dere vil benytte. Her flyr vi videre via New York og lander i Nashville ved 22-tiden om kvelden lokal tid. Tidsforskjellen er 7 timer. Det betyr at det er langt på natt hjemme og at det blir godt å komme seg i seng på hotellet.

Måltider inkludert: Mat på flyet

Les mer

Welcome to Nashville i staten Tennessee

Onsdag 11. oktober - Dag 2

Nashville

Nashville er countrymusikkens mekka og hit kommer alle som ønsker å bli noe innen denne musikkformen, med håp og ambisjoner om suksess. Det spilles rundt overalt i byen. Vi besøker selvfølgelig Country Music Hall of Fame som fremhever de store navnene innen countrymusikken. Gjennom den imponerende permanente utstillingen «Sing Me Back Home» kan vi følge utviklingen tiår for tiår. Her er bilder, kostymer og instrumenter brukt av artister som lever videre i våre hjerter den dag i dag. Ettermiddagen bruker vi langs Broadway. Restaurantene og barene ligger på rekke og rad, og mange lokker med levende musikk. Her er flere museer, for eksempel Johnny Cash Museum og Ryman Auditorium som rommer mye musikkhistorie, begge midt i byen. Om kvelden har vi billetter til Grand Ole Opry og vi får antagelig høre både country, bluegrass og gospel. Grand Ole Opry er et verdenskjent konsertlokale, og konsertene overføres direkte i radio slik det er blitt gjort helt siden 1925. Vi opplever historie!

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Fra Nashville reiser vi til Memphis, fortsatt i Tennessee

Torsdag 12. oktober - Dag 3

Nashville - Memphis

Dagens første stopp er Storytellers Hideaway Farm & Museum, farmen som Johnny Cash eide i mer en 30 år og kalte «The center of my universe». Her får vi en minikonsert før vi kjører videre, kjøretid fra Nashville til Memphis er ca. 4 timer. Det var Elvis som satte Memphis på verdenskartet og vi besøker Graceland, som var Elvis’ hjem fra 1957 og fram til han døde i 1977, bare 42 år gammel. Graceland besøkes av hundretusener hvert år. Vi blir guidet rundt i huset ved hjelp av en Ipad. Vi får høre musikk og interessante historier fra da Elvis levde her, og datteren og nylig avdøde Lisa Maries stemme er med og gjør turen både personlig og nær. Vi får se Elvis’ enorme samling med gull- og platina-plater, kostymer og personlige eiendeler. Vi kan også la oss imponere av Elvis’ biler og privatflyet Lisa Marie. Sterkest er Meditation Garden, der Elvis ligger begravet sammen med foreldrene sine. Om kvelden blir det rusletur ut på Beale Street, en av Amerikas mest berømte gater. Her lever blues-musikken, og her finner vi Beale Street Brass Note Walk of Fame, en hyllest til mange av verdens mest kjente musikere. Her ligger restauranter, klubber og musikksteder tett i tett, her tilbys god mat og fengende musikk; blues, rhythm & blues, jazz og rock’n roll.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Elvis Presley er nærmest blitt selve varemerket for byen Memphis!

Fredag 13. oktober - Dag 4

Memphis

Vi fortsetter utforskingen av denne byen. Vi besøker Lorraine Hotel der Martin Luther King ble skutt og drept i april 1968. Hotellet er nå en del av National Civil Rights Museum som gir en oversikt over kampen for borgerrettigheter slik den er kjempet fra 1600-tallet og fram til i dag. Etterpå stopper vi ved Sun Studio, fødestedet til rock’n roll. Elvis, Jerry Lee Lewis, B. B. King, Johnny Cash, Carl Perkins, Roy Orbinson og mange flere har gått inn døren og skapt musikk som har gledet generasjoner over hele verden. Omvisningen gir oss et innblikk i tiden da rock’n roll ble skapt. Resten av dagen til egen disposisjon, men reiselederne er selvfølgelig tilgjengelige. Vi foreslår en rusletur langs Mississippi-elva eller i en av de mange parkene i byen. Ærverdige Peabody Hotel er også verd et besøk; der har de et daglig «show» med tamme ender inne i lobbyen. Endene har vært en del av hotellet siden 1930-tallet, og her er en egen Duck Master som har ansvar for endene. Ingen av restaurantene på hotellet serverer and! Og Beale Street ligger der med mer musikk, mer mat, og mange spennende butikker som selger både tradisjonelle og mer utradisjonelle suvenirer.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Fra Tennessee kjører vi i dag inn i staten Arkansas

Lørdag 14. oktober - Dag 5

Memphis – Mountain View

Det blir en ny etappe på landeveien i dag med beregnet kjøretid ca. 3 timer. Arkansas er ansvarlig for halvparten av USAs totale ris-produksjon, og vi håper å kunne se noen rismarker langs veien. Vi kommer Mountain View ved lunsj-tider. Her skal vi treffe Brit Irene Time fra Bryne. Hun reiste til Arkansas for å arbeide på ranchen til Arvid Mæland for over ti år siden. Her fant hun kjærligheten og giftet seg med Nathan Winkle. De har tre barn sammen og bor på en liten ranch med både hester og kveg. Brit Irene spiser lunsj sammen med oss før vi blir med på en kvegauksjon i Clinton. Nathan arbeider på en stor farm som driver med storfe storfe. Vi får omvisning her før vi kjører til Norway Ranch der Arvid Mæland bodde. Besøket avsluttes med besøk og omvisning på farmen til Brit Irene og mannen hennes. Mountain View er «Folk Music Capital» i USA. Vi legger til rette for en musikkopplevelse om kvelden for de som ønsker det. Av og til er konsert på Courthouse Front step, som Brit Irene anbefaler. Vi ser hva som er på plakaten denne dagen.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Videre kjører vi inn i staten Mississippi som har navn fra det største elvesystemet i Noerd-Amerika og renner gjennmom hele 9 av USA sine stater

Søndag 15. oktober - Dag 6

Mountain View - Greenville

Dagen i dag er først og fremst en transport-etappe. Vi har nesten 5 timers kjøring før vi er fremme i Greenville hvor vi skal overnatte. På veien kjører vi innom Little Rock som er hovedstad i delstaten Arkansas. Vel framme i Greenville sjekker vi inn på hotellet før vi finner et sted å spise middag.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Det franske kvarteret i New Orleans er preget av jernrekkverk og friske farger

Mandag 16. oktober - Dag 7

Greenville - New Orleans

Vi kjører videre sørover fra Greenville i Alabama og krysser etter hvert grensen til Louisiana og fortsetter videre til New Orleans. Etter å ha sjekket inn på hotellet sent på ettermiddagen, begynner vi utforskingen av Det franske kvarteret i jazzbyen framfor noen. Om kvelden anbefaler vi et besøk i Preservation Hall (ikke inkludert). Preservation Hall er kanskje den mest kjente jazz-klubben i New Orleans. I det lille lokalet spilles tradisjonell New Orleans Jazz så taket nesten løfter seg hver kveld. Ved siden av Preservation Hall ligger Pat O’Brien’s, en annen New Orleans-institusjon. Her serveres blant annet signaturdrinken Hurricane …

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Vi skal på en tradisjonell hjuldamper på Mississippi-elven

Tirsdag 17. oktober - Dag 8

New Orleans

I dag starter vi dagen med et lite dykk i sørstats-historien. Vi besøker Oak Alley Plantation. Den fantastiske Mansion (hovedbygningen) er fra 1839. Eike-alleen som leder opp til huset ble plantet i første halvdel av 1700-tallet og kunne sees av dem som seilte forbi på Mississippi. Stiftelsen som driver anlegget i dag, sørger for at vi får et innblikk i hvordan 1800-tallets sukkerbaroner levde, selve sukkerproduksjonen, og slavenes liv på en slik plantasje. Tilbake i New Orleans blir det mer tid i Det franske kvarteret og kanskje muligheten for å oppleve levende musikk ved Jackson Square, og drikke kaffe og spise «beignets» på Café du Monde, en av de mest kjente kafeene i byen. Mens mørket senker seg, går vi om bord i Steamboat Natchez som ligger legger ut fra New Orleans. Vi lytter til livlig jazz-musikk og nyter en deilig buffet-middag mens vi glir langsomt forbi New Orleans’ skyline. Fortid og nåtid går litt over i hverandre i denne byen.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Louis Armstrong er nært knyttet til New Orleans

Onsdag 18. oktober - Dag 9

New Orleans - Norge

Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen og starter på hjemreisen. Vi flyr fra New Orleans via Detroit til Amsterdam og videre til Oslo og Stavanger.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

På hjemvei ...

Torsdag 19. oktober - Dag 10

Hjemme!

Etter en innholdsrik tur med små og store opplevelser på mange plan, blir det godt å komme hjem igjen. Vi lander i Norge om formiddagen, takker hverandre for turen og reiser hver til vårt med mange gode minner å se tilbake på i det norske høst-mørket.

Måltider inkludert: Mat på flyet

PS: Vi jobber fremdeles med noen detaljer i programmet, og vi håper blant annet å få se et rodeo-show. Det kan kanskje også bli muligheter for et besøk i våtmarksområdet rundt New Orleans. Her kan vi i så fall kjøre såkalte «air boats» i god fart og kanskje se alligatorer på nært hold.

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 39 890 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 10 450 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

  • Flyreise Stavanger-Nashville og New Orleans-Stavanger inkl. avgifter
  • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
  • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
  • Inngangsbilletter som oppgitt i dagsprogrammet
  • Måltider som nevnt i programmet
  • Norsk reiseledele på hele rundturen

Prisen inkluderer ikke

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips til betjening, lokale guider og sjåfør (USD 75)
  • Eventuelle innganger og utflukter som bestilles på turen
  • ESTA registrering for innreise til USA, USD 21,- (se praktiske opplysninger)

Prisen er basert på